Приклади використання Wi-Fi в період пандемії коронавіруса Україна
Логотип департаменту безпеки WebTrust ТОВ Адграфікс

Wi-Fi CERTIFIED 6 ™

Учасники Wi-Fi Alliance почали тестування і сертифікацію пристроїв Wi-Fi CERTIFIED 6 ™ в кінці 2019 року. З тих пір більше 1500 пристроїв від 60 різних виробників були сертифіковані на функціональну сумісність і функціональність. На ринку доступні пристрої від точок доступу, кабельних і широкосмугових шлюзів і ПК до ігрових консолей, смартфонів і телевізорів.

Продукти Wi-Fi-Alliance від таких учасників, як Alcatel-Lucent, allRadio, Alpha Networks, Arcadyan, ARRIS, Aruba, ASUS, Broadcom, Buffalo, Calix, Cisco, Cypress Semiconductor, Davolink Ericsson, EnGenius, Extreme Networks, Fiberhome, Fujitsu, HAN Networks, HC3, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Intel, KAON, LG Electronics, Linksys, MediaTek, Meraki, Mercury, Motorola Mobility, NEC, Netgear, Nokia, NTT, NXP Напівпровідники, OnePlus, Oppo, Qualcomm, Realme, Ruckus Wireless, Ruijie Networks, Sagemcom, Samsung, Sercomm, SoftBank, Sony, Technicolor, Verizon, Vivo Mobile, Xiaomi и ZTE.

Wi-Fi Alliance продовжує покращувати безпечне з'єднання. СЕРТИФІКОВАНА Wi-Fi Безпека WPA3 ™ потрібно для всіх нових сертифікатів пристроїв з 1 липня 2020 року. Wi-Fi Alliance спрощує використання імені програми. Учасники, які не є членами і галузеві партнери можуть негайно почати використовувати фірмові найменування, розроблені Wi-Fi Alliance, для всіх застосувань, пов'язаних з технологіями, пристроями і мережевими реалізаціями, такими як Passpoint і Wi-Fi EasyMesh. Сертифікаційні знаки і логотипи Wi-Fi CERTIFIED будуть як і раніше використовуватися тільки членами Wi-Fi Alliance з продуктами, які пройшли сертифікацію, такими як Wi-Fi CERTIFIED Passpoint ® і Wi-Fi CERTIFIED EasyMesh ™.

Wi-Fi CERTIFIED 6 в сфері охорони здоров'я.

Лікарні та клініки по всьому світу все більше покладаються на Wi-Fi 6 для забезпечення зв'язку в своїх установах. Wi-Fi 6 забезпечує ємність і ефективність, необхідні для охорони здоров'я, оскільки він вміщує набагато більше пристроїв в щільних місцях, забезпечує більш рівномірне покриття і покращує управління ресурсами спектра, щоб забезпечити кращий користувальницький досвід. Ці фактори в кінцевому підсумку можуть допомогти поліпшити результати лікування пацієнтів.

Розробки для Wi-Fi в 6 ГГц

У квітні Федеральна комісія із зв'язку США (FCC) прийняла рішення дозволити доступ Wi-Fi в діапазоні 5,925-7,125 ГГц (смуга 6 ГГц). Це важливе рішення є найбільшим оновленням Wi-Fi за 25 років і буде сприяти інноваціям Wi-Fi протягом десятиліть. Виходячи з рішення FCC, члени Wi-Fi Alliance готуються до випуску пристроїв з підтримкою Wi-Fi 6E - загальноприйнятого в галузі терміна для користувачів Wi-Fi, який визначає продукти, які пропонують можливості Wi-Fi 6 в діапазоні 6 ГГц. Broadcom вже анонсував мобільний чіпсет Wi-Fi 6E, в той час як Intel повідомила, що до початку 2021 року чіпсети будуть готові. Qualcomm також зазначив, що він готовий підтримувати 6E в продуктах наступного покоління, і кілька членів Wi-Fi Alliance подали сигнал. Це сильна підтримка переходу на 6 ГГц. Незабаром з'являться нові компанії, і Wi-Fi Alliance очікує, що до 2021 року на ринок вийде більше 300 мільйонів пристроїв Wi-Fi 6E.

Зусилля з регулювання Wi-Fi Alliance в смузі 6 ГГц тривають в інших країнах, і деякі результати наведені нижче:

Wi-Fi HaLow ™ надає нові можливості для Інтернету речей (IoT).

Wi-Fi використовує свої властиві йому сильні сторони для задоволення більшості потреб підключення: від стандартних обчислень до додатків з інтенсивною смугою пропускання. Wi-Fi також здатний задовольняти широкий спектр варіантів використання Інтернету речей за допомогою Wi-Fi HaLow ™. Wi-Fi HaLow грунтується на успіху Wi-Fi, працюючи в смузі частот нижче 1 гігагерца (ГГц), забезпечуючи широкосмугове з'єднання з низьким енергоспоживанням для роботи в складних умовах Wi-Fi, забезпечуючи відповідність і покращуючи багато інших можливостей технології IoT.

Wi-Fi і пандемія

Пандемія коронавіруса дала зрозуміти, что Wi-Fi є ключовими елементом, що забезпечує функціонування економіки, шкіл і життя людей. Тепер, більш ніж будь-коли, ми усвідомлюємо роль Wi-Fi ® в підтримці продуктивності, інформуванні суспільства, забезпеченні зв'язку з сім'ями і друзями.

Учасники Wi-Fi Alliance ® вжили заходів, щоб їх клієнти залишалися на зв'язку, мали доступ до важливої ​​інформації і мали достатні ресурси протягом цього часу. Wi-Fi Alliance підкреслює ці моменти #WiFiStrong за допомогою постів в блогах і тематичних досліджень, що демонструють ініціативи Wi-Fi для учасників, щоб допомогти тим, хто постраждав від COVID-19. Використовуйте хештег #WiFiStrong, щоб підкреслити роль Wi-Fi в забезпеченні допомоги при пандемії.

Wi-Fi в космосі

Національна адміністрація США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (НАСА) розгорнула першу космічну мережу Wi-Fi на Міжнародній космічній станції (МКС) в 2008 році. Розгортання складалося з двох внутрішніх точок доступу (AP) з 52 підключеними і провідними пристроями. Сьогодні МКС має кілька зовнішніх точок доступу, які забезпечують зв'язок в космічному вакуумі, дозволяючи астронавтам передавати відео прямо зі своїх скафандрів, і недавно стало першим випадком, коли Wi-Fi з'єднує транспортні засоби в космосі. За трохи більше 20 років Wi-Fi змінив світ, а також змінив спосіб дослідження космосу.